Oras Invest tukee julkistettua Uponorin ja GF:n yhdistymistä

Sveitsiläinen teollisuusyritys Georg Fischer AG (“Georg Fischer” tai “GF”) on julkistanut tänään vapaaehtoisen suositellun julkisen käteisostotarjouksen Uponor Oyj:n (”Uponor”) kaikista osakkeista hintaan 28,85 euroa osakkeelta (”Ostotarjous”).

Ostotarjous on ehdollinen muun muassa sille, että GF saa haltuunsa yli viisikymmentä (50) prosenttia Uponorin osakkeista ja äänistä, ja että kaikki tarvittavat hyväksynnät sääntelyviranomaisilta on saatu (tai, tapauksesta riippuen, soveltuvat odotusajat ovat päättyneet).

Uponorin hallitus suosittelee Uponorin osakkeenomistajille GF:n Ostotarjouksen hyväksymistä.

Oras Invest, Uponorin suurin osakkeenomistaja (25,7 %), tukee Ostotarjousta, joka säilyttäisi Uponorin identiteetin luoden samalla yhden johtavista maailmanlaajuisista yhtiöistä vesi- ja virtausratkaisujen toimialalla. Oras Invest on peruuttamattomasti sitoutunut hyväksymään Ostotarjouksen koko omistuksensa osalta tietyin tavanomaisin ehdoin. Lisäksi Uponorin muut osakkeenomistajat, jotka edustavat Oras Investin kanssa yhteensä 36,9 prosenttia osakkeista, ovat peruuttamattomasti sitoutuneet hyväksymään Ostotarjouksen.

Oras Invest pitää Georg Fischeriä maineikkaana kansainvälisenä teollisuusyrityksenä, jolla on johtava asema useilla segmenteillä. Oras Investin tavoitteena on tulla GF:n osakkeenomistajaksi ja se arvioi erilaisia vaihtoehtoja ostaa yhtiön osakkeita strategiansa puitteissa, markkinaolosuhteet, yleinen taloudellinen tilanne ja sovellettavat lait huomioiden, sisältäen myös mahdollisuuden ostaa GF:n osakkeita ennen Ostotarjousta ja sen aikana.

“Oras Invest on ollut Uponorin suurin osakkeenomistaja vuodesta 1999. Uponor on yksi johtavista kansainvälisistä toimijoista, jonka ratkaisut kuljettavat vettä tehokkaasti ja varmasti kaupungeissa, rakennuksissa ja kodeissa. Se on vahva yritys, jolla on vankka strategia ja teollista toimintaa Euroopassa sekä Pohjois-Amerikassa. Yhtiön erittäin kyvykäs johto on onnistuneesti toteuttanut nykyistä strategiaa, joka on tukenut kannattavaa kasvua ja merkittävää pitkäaikaista arvonluontia. Uskomme, että ilmoitettu yhdistyminen GF:n kanssa on hyödyllinen Uponorille ja sen osakkeenomistajille”, sanoo Ville Kivelä, Oras Investin sijoitusjohtaja (CIO).

Oras Investin strategiaa ohjaavat kestävän arvonluonnin periaatteet talouden syklien yli, ja se on valmis tukemaan tätä strategiaa määrätietoisesti. Sitoutunut omistajuus, pitkäaikainen kehittäminen ja arvonluonti ovat yhtiön strategian pysyviä tekijöitä.

Lisätietoja:

Ville Kivelä, sijoitusjohtaja, Oras Invest

Anniina Myllyperkiö, johdon assistentti, Oras Invest, puh. +358 10 2868 100, anniina.myllyperkio@orasinvest.fi

Oras Invest on perheyritys, joka keskittyy teolliseen omistajuuteen. Oras Investin juuret ovat hanatuotteita valmistavassa Oraksessa, joka perustettiin vuonna 1945. Keskitymme teollisiin yhtiöihin, jotka toimivat rakentamisen, veden ja biopohjaisten materiaalien arvoketjussa tai lähellä niitä. Kehitämme omistamiamme yrityksiä aktiivisen hallitustyöskentelyn kautta ja teemme läheistä yhteistyötä johdon ja muiden merkittävien omistajien kanssa. Nykyiset teolliset omistuksemme ovat Oras Groupissa, Uponorissa, Kemirassa ja Valmetissa. Oras Investin nettovarallisuus oli 1,3 miljardia euroa vuoden 2022 lopussa.

GF tarjoaa sen kolmella divisioonalla, jotka ovat GF Piping Systems, GF Casting Solutions ja GF Machining Solutions, tuotteita ja ratkaisuja, jotka mahdollistavat nesteiden ja kaasujen turvallisen kuljetuksen, sekä kevyitä valukomponentteja ja korkean tarkkuuden valmistusteknologioita. Kestävän kehityksen ja innovaatiojohtaja GF on tavoitellut kannattavaa kasvua ja tarjonnut asiakkailleen ensiluokkaista palvelua jo yli 200 vuoden ajan. Vuonna 1802 perustetun GF:n pääkonttori sijaitsee Sveitsissä ja se toimii 34 maassa 138 yhtiön kautta, joista 60 on tuotantoyhtiöitä, joilla on 83 tehdasta. Vuonna 2022 GF:n liikevaihto oli 4,1 miljardia euroa (4,0 miljardia Sveitsin frangia) ja sen palveluksessa työskenteli 15 207 työntekijää.