Oras Invest ei aio hyväksyä Aliaxisin mahdollista ostotarjousta

Belgialainen Aliaxis on julkistanut tänään 17. huhtikuuta 2023 ei-sitovan aikomuksen tehdä julkinen käteisostotarjous Uponorista.

Oras Invest, joka on Uponorin suurin omistaja (25,7 %), on arvioinut ehdotuksen omien käytäntöjensä mukaisesti.

”Uponor on strategisesti tärkeä omistus Oras Investille. Yhtiöllä on kyvykäs johto ja hiljattain uudistettu strategia kannattavan kasvun saavuttamiseksi ja merkittävän pitkän aikavälin arvon luomiseksi. Tunnetun teollisuusyrityksen kuten Aliaxisin tekemä tarjous korostaa Uponorin vahvaa suorituskykyä ja lisäpotentiaalia. Oras Invest kuitenkin uskoo, että yhtiö on oikealla tiellä tuottaakseen edelleen merkittävää arvoa osakkeenomistajilleen itsenäisenä yrityksenä ja Uponorin tukeminen pitkäaikaisena osakkeenomistajana on linjassa omistusstrategiamme kanssa. Siksi Oras Invest ei hyväksy Aliaxisin mahdollista ostotarjousta, joka mielestämme ei kuvasta Uponorin täyttä arvopotentiaalia”, sanoo Ville Kivelä, Oras Investin sijoitusjohtaja.

Arvioinnin perusteella Oras Invest on päätynyt siihen, että mahdollinen tarjous ei kuvasta Uponorin todellista arvoa, ja siksi se ei aio hyväksyä Aliaxisin mahdollista ostotarjousta. 

Oras Investin strategiaa ohjaavat kestävän arvonluonnin periaatteet talouden syklien yli, ja se on valmis tukemaan tätä strategiaa määrätietoisesti. Sitoutunut omistajuus, pitkäaikainen kehitys ja arvonluonti ovat yhtiön strategian pysyviä tekijöitä. Uponor on Oras Investin pitkäaikainen omistus; Oras Invest on ollut yhtiön suurin omistaja vuodesta 1999 lähtien.

Lisätietoja:

Ville Kivelä, sijoitusjohtaja, Oras Invest

Anniina Myllyperkiö, johdon assistentti, Oras Invest, puh. +358 10 2868 100, anniina.myllyperkio@orasinvest.fi